Adó 1 százalék felajánlás

Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-1760
E-mail: daganatos@gmail.com

Adószám: 18118236-1-41

Ha baj van, a pénz a legnagyobb segítség

Ha baj van, a pénz a legnagyobb segítség
Elsősorban pénzre van szükség, ha megbetegszik a gyermek. Különösen igaz ez azon családok esetében, ahol daganatos megbetegedésről van szó. A Daganatos.hu Alapítvány nem reprezentatív felmérése erre a kérdéskörre épült.

A kérdőív célja: kideríteni, hogy inkább anyagi, tárgyi vagy más juttatásra van-e szüksége a beteg gyerekek szüleinek. A válaszokból egyértelművé vált, hogy pontosan mivel lehet támaszt nyújtani azoknak, akik hihetetlenül nehéz helyzetbe kerültek. Az alapítvány az általa támogatott családokat kérdezte meg, mivel ők tudhatják igazán, hogy mire van szükségük leginkább.

A családok 91%-a a pénzbeli támogatást tartotta a legfontosabb segítségnek, a többiek pedig a tárgyi és egyéb támogatást is fontosnak nevezték. A kérdőívben olyan egyéb kérdések is szerepeltek, melyekkel a családok lelkiállapotát próbálták felmérni.

Az erre vonatkozó kérdésekre adott válaszokból kiderült, hogy a bajba jutott családok nagyon fontosnak tartják a daganatos.hu oldalon található történeteket, sokan ebből merítenek erőt a küzdelemhez. Sőt a családok több mint fele akár pszichológus segítségét is kérné, ha módjában állna. A felmérésben részt vett családok 87 %-a csak a Daganatos.hu Alapítványtól kapott pénzbeli juttatást, de néhányan más civil szervezettől is kaptak már segítséget.

Az országban több száz olyan szervezet működik, amely daganatos, rákos betegségben szenvedő gyermekek megmentésére jött létre. Erre szükség is van, hisz minden egyes daganatos gyermek esetében az orvosok versenyt futnak az idővel.

Hogyan támogathat?

Rendelkező nyilatkozat letöltése