Adó 1 százalék felajánlás

Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-1760
E-mail: daganatos@gmail.com

Adószám: 18118236-1-41

Eljutott a pénz a rászorulókhoz

Eljutott a pénz a rászorulókhoz
Törvényesen használta fel az adományokat a Daganatos.hu Alapítvány – ez derül ki a szervezet közleményéből. A korábbi nevén Daganatos Gyermekekért Alapítványnál több hónapig vizsgálódott az ügyészség, előzőleg pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is.

A jelentések szerint az alapítvány gazdálkodása megfelel az előírásoknak, vagyis a Daganatos.hu Alapítvány által gyűjtött adományokat és a szervezetnek utalt 1%-os adófelajánlásokat szabályosan, a céloknak megfelelően használták fel.

A szervezet közleményében azt írja: a Fővárosi Főügyészség több kiigazítást is előírt, ezek elsősorban a szervezeti működési szabályzatra, valamint az ügyintézés hivatalos formáira vonatkoznak.

A módosításokat a Daganatos.hu Alapítvány teljesíti, ám azok az eddigi és jövőbeni tevékenységüket nem befolyásolják. Az adóellenőrök semmilyen hiányosságot nem találtak az alapítványnál. A Fővárosi Főügyészség bejelentés alapján indított átfogó vizsgálatot a Daganatos.hu Alapítványnál 2012. júliusban, mivel az alapítványok fölött az illetékes ügyészség gyakorol törvényességi felügyeletet.

A szervezettől több mint 2000 oldalnyi dokumentumot kértek be. A Daganatos.hu Alapítvány közleményében azt írja, hogy az ellenőrzést végző ügyész a vizsgálat lezárultával elismerően nyilatkozott és további sok sikert kívánt a szervezet működéséhez. A Daganatos.hu Alapítvány vezetője hangsúlyozta: „Örül annak, hogy az alapos vizsgálatot végző szakemberek a szervezet törvényes és szabályos működését állapították meg. Ezzel beigazolódott, hogy a segítségnyújtásra szánt pénz eljut oda, ahová az adományozók szeretnék.”

A dokumentumból is kiderült, hogy a Daganatos.hu Alapítvány fő célkitűzése: a rászoruló, daganatos gyermekek családjának anyagi támogatása, illetve a gyermekkórházak fejlesztése és a daganatos betegségek hatékony gyógyítására, megelőzésére irányuló kutatások finanszírozása, hisz ezek szorosan összefüggnek a daganatos gyermekek gyógyulási, túlélési esélyeinek növelésére vonatkozó törekvéseikkel.

Hogyan támogathat?

Rendelkező nyilatkozat letöltése