Adó 1 százalék felajánlás

Adószám: 18118236-1-41
Bankszámlaszám:
10300002-10604063-49020012
Telefonszám: +36-30-643-1760
E-mail: daganatos@gmail.com

Adószám: 18118236-1-41

Alapítványok újíttatták fel Madarász utcai Gyermekkórházat

Alapítványok újíttatták fel Madarász utcai Gyermekkórházat
Átalakult a Madarász utcai Gyermekkórház, ezentúl több gyermeket fogadhatnak. Több alapítvány is támogatta a korszerűsítést, a Daganatos.hu Alapítvány 6.000.000,- Forintot adott két új kórterem kialakításához. Ezzel 10 új férőhely jött létre a sebészeten.

Az intézmény vezetői keresték fel a civil szervezeteket, egy három ütemben tervezett felújításhoz kértek támogatást. A Madarász utcai Gyermekkórházban operálják, ápolják és kezelik a daganatos gyermekeket, ezért a Daganatos.hu Alapítvány azonnal döntött és magára vállalta a költségek egy részét.

Az átalakítás nem csak az új kórtermeket érintette, két új helyiséget alakítottak ki: egy kis teakonyhát és egy igen korszerű kezelőt. Ezeket a régi konyha helyén hozták létre. Emellett a műtőt is fejlesztették, ott kialakítottak a helyiségben egy tartózkodót. A felújításra nagy szükség volt, mivel folyamatosan növekszik a gyermekklinikán ápolt és operált gyerekek száma. Emellett a kórházban nem csak tervezett beavatkozásokat végeznek, az ügyeleti rendszerben sürgősségi ellátást is biztosít az intézmény.

A Madarász utcai Gyermekkórház sebészetén rendszerint súlyos, komplikált, esetenként életmentő operációkat is végeznek, ezáltal a helyigény megnőtt.

A Daganatos.hu Alapítvány által nyújtott támogatás ezért igen nagy segítség volt a kórháznak, hisz így összesen már 40 férőhely van az osztályon. A felújítás igen komoly összefogás eredménye.

A Daganatos.hu Alapítvány mellett másik két alapítvány is milliókat költött a munkálatokra. A Gyermekmentő Alapítvány a kezelő és az új konyha kialakítását vállalta, a Gyermekkor Alapítvány pedig a többi forrást biztosította. Erre szükség is volt, hisz a kórház saját erőből nem tudta volna fejleszteni a sebészetet.

Adó 1 százalékból kórház felújítás

Hogyan támogathat?

Rendelkező nyilatkozat letöltése